Het waren gisteren prima weersomstandigheden tijdens de Drouwenerzandcross. Het was weliswaar zwaar bewolkt en grijs, maar het was droog. De Drouwenerzandcross kende een record aantal deelnemers: 339.

Het was dan ook een kleurrijke, bonte lint van hardlopers en hardloopsters die zich na het startschot over het Drouwenerzand uitstrekte.

De cross was ontzettend mooi, vanwege de afwisselende natuur waar door heen werd gelopen. Voor elk wat wils: mul zand, kronkelpaadjes, heuvels, dalen. Maar de cross was hierdoor, vooral het vele mulle zand, ook zwaar. Een mooie loop en direct een prima training, waarbij het hele lijf en bewegingsapparaat hard moest werken.

Ina, Tinie, Tinka en Otto liepen de 1 ronde afstand van 4,9 km. Nu gaat het bij een crossloop niet direct om de tijd. Want wat zegt een tijd op een cross? Niets, juist omdat er geen referentiekader voor is. Het kan wel een indicatie voor je zijn hoe het zit met de conditie en je spiersterkte (een absolute voorwaarde voor het lopen van een cross). Deelnemers beseffen meteen waaraan gewerkt kan worden om beter te kunnen worden.

Ina (34.31), Tinie (34.43), Tinka (35.12) en Otto (35.12) zochten meteen de rustige omstandigheden op om zich niet in de drukte en in zichzelf te verslikken. En dat lukte prima, wat resulteerde in een mooi gelopen cross. En wanneer je toch de wegtijden in aanmerking neemt hebben ze voortreffelijk gelopen.

Otto had zich, waarschijnlijk door de zenuwen, ingeschreven voor de hoofdafstand 9,8 km. Dit had jammerlijk het gevolg dat hij geen tijd kon noteren, omdat hij daar niet gefinisht is. Of was het de slimmigheid en sluwheid van Otto? Hij had zich enorm goed voorbereid voor zijn kennismaking met de cross. Door als –did not finish- te eindigen ontkwam hij wel aan de dopingcontrole.

Maar gelukkig was hij in gezelschap van Tinka en kon dus dezelfde tijd noteren.

Mooi en goed gelopen.

Peter kwam ook vandaag weer uit in de categorie Masters 2. Peter ging verre van fit van start. De voorgaande 2 dagen waren beslist geen fitte dagen geweest. Maar de diesel sloeg toch pruttelend aan. Hij had het zwaar, vooral op de technische gedeeltes en dalingen. Toch kwam Peter nog netjes binnen als 61ste in 56.08. Dat regelmaat ook loont laat het tussenklassement zien na 3 wedstrijden. We vinden Peter terug op een keurige 21ste plaats. De prestatie van Peter kreeg nog meer glans toen naderhand bleek dat Peter zich niet goed voelde vanwege niersteenproblemen. Om met die klachten dan ook nog een moeilijk parcours af te leggen verdient waardering.

Bij de dames Senioren stonden Fiona en Alina aan de start voor de 9,8 km.

Zij konden redelijk probleemloos hun afstand lopen, waarbij fysiek ongemak bij Fiona (zoals bij de vorige loop) nagenoeg uitbleef. De beide dames finishten keurig als 18e  55.21 (Alina)  en 19e 55.29 (Fiona).

In het tussenklassement vinden we Fiona terug op de 6e plaats, opgeklommen vanaf plaats 9. En Alina op de 18e plaats, opgeklommen vanaf plaats 31 (2 i.p.v. 3 deelnames).In januari wacht de Gletsjerkuilcross in Eext.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30